Herfstdecoratie voor in huis

Hoewel we al een aantal flink koude dagen en nachten hebben gehad, is de winter nog niet officieel begonnen! Het is nog een aantal weken herfst, een heerlijk seizoen waarin je je huis heel gezellig kunt maken met de leukste decoratie. Veel van die decoratie kun je gewoon maken met spullen die je buiten kunt vinden!

 

Bloem van bladeren

Bloem van bladeren

Van mooie gekleurde herfstbladeren in verschillende vormen kun je een prachtige bloem maken. Vouw de blaadjes die in het midden komen om en gebruik naar buiten toe steeds grotere bladeren. Zet alles vast met dun ijzerdraad.

Ketting van dennenappels

Dennenappel ketting

Een hele simpele manier om een leuke slinger maken die je kunt gebruiken als decoratie in huis. Zoek zoveel dennenappels als jij wilt. Neem een stuk sisal touw en maak daar de dennenappels aan vast. Het mooist is om overal een gelijke afstand tussen te houden. Als je slinger klaar is, kun je hem zowel leuk ophangen als neerleggen ter decoratie.

Krans met rode besjes

Deurkrans rode besjes

Deze simpele krans, die alleen maar bestaat uit takjes met rode besjes, heeft toch een hele mooie uitstraling. De mooie kleuren van de besjes passen perfect bij de herfst. Zoek (of koop) takjes met rode besjes en leg ze over elkaar in een cirkel. Bind de takjes vast met touwtjes, zodat je een mooie ronde krans krijgt, met besjes aan de buitenkant.

Herfstkrans van bladeren

Herfstkrans bladeren

Een leuke krans in prachtige herfstkleuren, gemaakt van bladeren, dennenappels, takjes en kleine pompoenen.

Herfstkrans met bladeren en appeltjes

Herfstkrans bladeren appels

Een andere leuke variant op de herfstkrans met bladeren. Hier zijn mooie bloemen en kleine groene appeltjes toegevoegd. Deze zorgen voor een extra vrolijk en kleurrijk geheel.

Herfst in glazen potten

Herfst glazen potten

3 mooie glazen voorwerpen bij elkaar, gevuld met mooie bladeren, eikels, kastanjes en allerlei andere natuurproducten. In de glazen potjes staat een kaarsje in het midden. De buitenkant van het kleine potje is versierd met herfstbaderen, die door middel van een touwtje zijn bevestigd.

Herfstbladeren in fotolijsten

Herfstbladeren fotolijsten

Een simpel maar stijlvol idee: herfstbladeren in een fotolijst. Kies hiervoor fotolijsten met 2 glasplaten, waar je de bladeren tussen kunt klemmen. Zet een aantal lijsten met verschillend formaat bij elkaar, met verschillende blaadjes erin. Het mooist is om 1 of 2 blaadjes in 1 lijst te plaatsen, zodat de lijst niet te vol wordt. Dan bestaat de kans dat het er rommelig uit gaat zien.

Potjes met bladeren voor kaarsjes

Potjes herfstbladeren

Deze leuke potjes zorgen voor een warme sfeer in huis. Maak een paar lege potjes (bijvoorbeeld van groente) schoon en beplak de buitenkant met mooie bladeren. Zet er een waxinelichtje in en klaar is je leuke herfstdecoratie!

Een schaal van herfstbladeren

Schaal van bladeren

Gebruik een schaal/ bal/ ballon als mal en smeer deze in met behanglijm. Leg hier een laagje bladeren op en smeer dit weer in met behanglijm. Herhaal dit een aantal keer. Zorg dat je het geheel heel goed laat drogen voordat je het loshaalt. Zo voorkom je dat de schaal vervormt doordat de bladeren nog nat zijn.

Herfstdecoratie met lampjes

Schaal met herfstdecoratie en lampjes

Neem een leuke schaal of emmer en vul die met mooie herfst artikelen zoals takken, dennenappels en kastanjes. Druk hier voorzichtig nog wat lampjes op batterij tussen, voor mooie verlichte decoratie voor 's avonds.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95