Inspiratie: stolpen

Stolpen zijn echt een opkomende trend in Nederland, je ziet ze steeds meer in winkels en in interieurs. Dit is ook niet zo gek: een stolp staat heel gezellig en is makkelijk aan te passen aan je persoonlijke stijl. Je kunt een stolp met heel veel leuke en verschilende dingen vullen. We laten graag een aantal voorbeelden zien!

 

Winterse stolp

Stolp met dennenappels

Stolpen zijn makkelijk en snel te veranderen en daardoor kun je ze heel leuk aanpassen aan een seizoen of een gelegenheid. Deze leuke stolp, gevuld met dennenappels, is perfect voor in de winter. Het is eigenlijk heel simpel, maar je krijgt er echt een gezellig hoekje van. De stolp op een hogere witte voet past mooi op het witte, houten meubel en de leuke kleine dennenappeltjes buiten de stolp maken het af.

Stolp hertjes kerst

Deze stolpen bij elkaar zorgen voor een gezellige winterse sfeer en passen helemaal bij kerst. Zorg dat je stolpen rustig zijn ingedeeld en bij elkaar passen als je er meerdere bij elkaar zet. Hier is dat heel mooi gedaan: in elke stolp staan 1 of 2 kleine hertjes op een bergje van natuurlijk materiaal. Door stolpen van verschillende hoogtes bij elkaar te zetten, krijg je een speels effect.

Gloeilampen

Hier zie je een hele originele manier om je stolpen te vullen: met gloeilampen! Als je dit zelf wilt maken, moet je een beetje handig zijn. Als het lukt, heb je wel hele bijzondere decoratie die heel mooi staat in de donkere dagen van de winter. In het houten onderbord van de stolp moet je een gat boren en aan de onderzijde moet een geultje komen waar het snoer in past. Op die manier heb je het snoer mooi weggewerkt en gaat je stolp niet wankelen. Maak op het gat de fitting vast, waar straks je gloeilamp in komt. Draai ten slotte je gloeilamp in de fitting en doe het snoer in het stopcontact. Zet het glas over de lamp en klaar is je bijzondere stolp!

Stolp met bijzondere voorwerpen

Stolp oude spullen

Een stolp staat mooi als decoratie en je kunt hem op allerlei manieren vullen. Een leuk idee is om je stolp op te vullen met voorwerpen die voor jou een speciale betekenis hebben. Zo heb je die spulletjes bij je in het zicht staan, maar wel op een stijlvolle en gezellige manier als decoratie. Hier zie je een mooie grote stolp met hele oude voorwerpen. Misschien zijn er wel mooie oude dingen van je opa en oma bewaard gebleven, of van jezelf als kind. Met eigen voorwerpen maak je een mooi persoonlijk plekje.

Stolp met moderne papieren decoratie

Stolp papieren bollen

Met papieren bollen kun je je stolp heel gezellig en modern inrichten. Je ziet dat een paar simpele bollen al een heel leuk effect hebben in een stolp. Kies voor kleuren die goed bij elkaar passen om de stolp stijlvol op te vullen. Ook het onderbord van de stolp is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zorg dat die goed bij de huidige kleuren van je interieur past.

Stolp kaartje boomstam

Deze stolp is de meest simpel ingerichte uit het rijtje. Het kaartje met tekst is het enige voorwerp dat onder de stolp geplaatst is, maar toch staat het heel mooi. Kies voor een kaartje met een mooie tekst die iets voor je betekent of gebruik de stolp voor een bijzonder kaartje dat je ooit van iemand gekregen hebt. Hier zie je dat de stolp op een schijf van een boomstam staat. Ook dat is heel geschikt als onderbord en het geeft een mooi natuurlijk effect.

Stolp met veren

Stolp veren

Een andere trend die je veel ziet in interieurs is het gebruik van veren. Je kunt veren bijvoorbeeld mooi inlijsten, maar je kunt ook een stolp opvullen met een paar mooie veren. Een stolp met veren is een mooi decoratiestuk dat je leuk kunt combineren met andere kleine accessoires.

Stolp veer potjes takken

Je kunt ervoor kiezen om alleen een aantal mooie veren onder je stolp te plaatsen, maar je kunt veren ook heel leuk combineren met andere voorwerpen. Hier zie je een stolp met een veer, wat takjes en een oude kaart. De takjes zijn in een klein glazen potje geplaatst, zodat ze rechtop blijven staan. Door de kleuren die bij elkaar passen krijg je een heel stijlvol opgevulde stolp, ondanks het feit dat er veel verschillende voorwerpen in geplaatst zijn.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95