It Bags

Ruime collectie It Bags online

De term It Bags is een hele lastige in de handtassen wereld. Want er is geen echte definitie van wat nou precies een It-Bag is. Het is een handtas uit het duurdere segment designer tassen. Een handtas die iedereen ineens wilt hebben. Het is namelijk een handtas die er voor zorgt dat je er bij hoort. Het is een must-have, een trendy en leuke tas waar je mee gezien mag worden.

Introductie It Bags

De term It Bags werd voor het eerst gebruikt in de jaren 1990-2000 en vooral de designers Chanel, Hermès en Fendi worden er graag mee geassocieerd. Het is een mooie stijlvolle dames handtas of clutch die gedragen door een beroemdheid er voor zorgt dat iedereen die tas ineens wil hebben. De designers ontwierpen speciaal voor dit doel handtassen en probeerden er alles aan te doen dat de juiste bekendheid maar met hun tas gespot werd.

It Bag als status symbool

De It-Bags worden door modebewuste mensen gezien als een soort status symbool. Je kunt er ten alle tijde mee voor de dag komen. Het geeft aan dat jij ook bij de It Crowd hoort, dat je weet wat mode is en dat je graag gezien wilt worden met zo'n mooie tas. Daarnaast is zo'n It Bag ook een goede investering, het is een designer tas, vaak een klassieker model en dus iets wat zelfs na jaren zijn waarde behoud. Zowel in geld als in status dus een waardevolle investering.

Wanneer is een tas een It Bag?

Het is overigens heel moeilijk te voorspellen wanneer nou precies welke tas een It Bag wordt. Dat hangt namelijk van een hoop verschillende factoren af. De tas moet natuurlijk een designer tas zijn en gedragen worden door de juiste beroemdheid op het juiste moment. Zo kan het dus voorkomen dat jou designer tas ineens een It Bag geworden is.