Dat een rugzak in veel gevallen erg handig kan zijn is iedereen het wel over eens, maar zijn ze ook trendy en stijlvol? In het straatbeeld zie je maar al te vaak een minder fraaie rugzak voorbij komen, maar er zijn tegenwoordig ook prachtige en elegante rugzakken verkrijgbaar. Waar eerder rugzakken alleen nog maar gezien werden als handige accessoires, zijn rugzakken nu erg hip en modieus geworden. Zowel voor mannen als vrouwen.

Trendy rugzak?

Leren Rugtas Ossola Bruin
Een rugzak is er in veel verschillende soorten en maten. Een kleine kinderrugzak voor kinderen voor bijvoorbeeld het meenemen van een beker en broodtrommel naar school, schoolrugzak voor alle boeken, professionele laptop rugzak voor het veilig opbergen en transporteren van een laptop of toch een elegante leren rugzak. Handig om al je dagelijkse spullen binnen handbereik te hebben, maar ook op vakantie of een dagje uit.

Naast de functie van de rugzak zijn andere zaken zoals kwaliteit en draagcomfort ook erg belangrijk. De kwaliteit is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal, een rugzak van kalfsleer zal doorgaans waarschijnlijk langer meegaan dan een rugzak van polyester of nylon. De nylon rugzakken hebben vrijwel allemaal gewatteerde schouderbanden zodat ze een perfect draagcomfort bieden, de schouderbanden van leren rugzakken zijn gemaakt van leer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld schoudertassen of messenger bags verdelen rugzakken het draaggewicht over beide schouders, dit is gunstig voor de hele lichaamshouding en zal resulteren in minder lichamelijke klachten. Zeker bij jonge kinderen die midden in hun groei zitten is dit belangrijk, maar natuurlijk ook gewoon bij volwassenen.

Prachtige leren rugzakken

Leren Rugtas Pianosa CognacEr zijn rugzakken die een speciaal beschermend laptop compartiment hebben, zodat het mogelijk is om een laptop veilig op te bergen en mee te nemen. Het is ook mogelijk om uw laptop eerst in een sleeve te stoppen en deze dan in een gewone rugzak mee te nemen.

Marington.nl heeft een grote collectie rugzakken, diverse modellen van zeer hoge kwaliteit en eenvoudig online te bestellen.