What’s in the bag?

Dacht jij dat je alles al wist over tassen? Think again! Marington verzamelde speciaal voor jou 5 feitjes waarmee jij op de volgende verjaardag zeker indruk gaat maken! Wist jij al dat..

1. What’s in the bag?

Veel! In de tas van de vrouw tenminste. Met de spullen die ze meeslepen zijn ze op alles voorbereid. Van kleine ongelukjes tot een onverwachte plensbui, de vrouw laat niets aan het toeval over. Dat komt wel met een klein prijsje: het voortdurend meeslepen van een tas met gemiddeld 2,4 kilo aan inhoud. Wat er dan in hemelsnaam in zit? Beslist.nl onthult de geheimen met haar handtasonderzoek!

Tassen onderzoek

2. Waar voor je geld?

De Mouawad 1001 Nights Diamond Purse is de duurste handtas ooit gemaakt. Voor slechts drie miljoen euro is dit hartvormige juweeltje - gemaakt van 18 karaat goud en bezet met 4517 diamanten – helemaal van jou. Ofja, juweeltje.. ieder z’n eigen mening natuurlijk. Wij van Marington bijvoorbeeld weten wel een betere bestemming voor dit geld. Koop bijvoorbeeld een leuke handtas en je houdt nog € 2.999.900,00 over voor een leuk reisje naar de Malediven en een nieuw stulpje bij terugkomst bijvoorbeeld. Veel plezier!

Duurste tas

3. Tassenleer euh...leed!

Dat tassen belangrijk zijn voor vrouwen zal niet als een verrassing komen. We slepen ze overal mee naar toe en inmiddels weet je ook hoeveel kilo’s die tas elke dag mee moet dragen. En je tas heeft echt niet alleen te lijden onder slijtage: de gemiddelde handtas bevat namelijk meer bacteriën dan het gemiddelde toilet! Voor al dat tassenleer, of beter gezegd: tassenleed, is er nu – ja echt waar! – de kliniek voor oververmoeide handtassen. In deze kliniek te Chelsea krijgt je tas een spreekwoordelijke facelift. Je krijgt ‘m na behandeling weer zo goed als nieuw terug. Hiervoor moet je wel diep in de buidel tasten, want een behandeling kost al gauw 300 euro. Leuk weetje: de kliniek geeft zelf aan: ook verrassend veel mannen komen op bezoek om hun tas op te laten lappen!

Handbag Clinic

4. Tas: het moderne harnas!

Nog een feitje dat je vast zal verbazen (of juist niet?). Onderzoekers van de Universiteit van Minnesota kwamen er achter dat vrouwen met een dure handtas een signaal af naar andere vrouwen,. Signaal? Jazeker, signaal: blijf van mijn man af!! Heb jij het gevoel dat je relatie wordt bedreigd? Jouw designertas is je moderne harnas tegen andere vrouwen! Niet gek dus ook dat maar liefst één derde van de vrouwen naar de handtas van andere dames kijkt. Krijg je een compliment over je handtas?  Een op de vijf vrouwen vindt dit de ultieme vleierij !

5. ‘Handbagging’ ontleed

‘Handbagging’ betekent zoiets als ‘iemand op een intimiderende manier de les lezen’. Maar wat heeft dit met tasjes te maken? Het zit als volgt: de Britse oud-premier Margaret Thatcher stond bekend om haar handtasjes. De brute manier waarmee ze omging met andere politici werd al snel ‘handbagging genoemd. Een term die tot op de dag van vandaag nog in gebruik is!

Zelf op zoek naar een tasje ingezet met diamanten? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Gelukkig hebben we wel 4000 andere stijlvolle tassen voor dames en heren. Er zit vast ook iets voor jou tussen! Bekijk het hier!