BURKELY tassen onderhouden

De collecties van Burkely hebben een grote verscheidenheid aan leersoorten. Leer is een natuurproduct en door de verschillen in nerf en structuur is iedere tas uniek. Al deze leersoorten vergen een andere manier van onderhoud. Uiteraard is het altijd verstandig de tas 2 tot 3 per jaar in te sprayen met een beschermende en voedende spray. Op deze pagina vind je per leersoort en BURKELY serie de bijbehorende eigenschappen van het leer en juiste onderhoudsadvies. Zodoende heb je het langst plezier van jouw mooie BURKELY tas.

Gepigmenteerd Leer

Dit leersoort is een gedekverfd leer, afgewerkt met een slijtvaste kleurlak en beschermlaag. Door deze manier van verven, zijn natuurlijke oneffenheden minder zichtbaar en is het leer goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Deze leersoort is zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en heeft weinig zorg nodig.

Controleren of uw tas van gepigmenteerd leer is? Maak een vinger nat en druk deze 5-7 seconden al draaiend op één plek in het leer. In de meeste gevallen wordt deze plek iets donkerder door het vocht. Wanneer deze plek na 10 seconden niet meer zichtbaar is zal het gaan om gepigmenteerd leer. Als tweede test kan er met de nagel een krasje worden gezet op een onopvallende plek in het leer. Wanneer dit krasje niet zichtbaar blijft kan er zeker vanuit worden gegaan dat het gepigmenteerd leer is.

De Burkely collecties die onder gepigmenteerd leer vallen zijn: BURKELY Sylvie Star, BURKELY Minimal Mae, BURKELY Snake Selah.

BURKELY Sylvie Star

BURKELY Sylvie Star

BURKELY Minimal Mae

BURKELY Minimal Mae

BURKELY Snake Selah

BURKELY Snake Selah

Geschuurd Leer

Vertoont het leder geen gladde, maar juist een ruw of veloursachtig effect, dan wordt er gesproken van geschuurd leer. Voorbeelden hiervan zijn Nubuck en Suède. Door de open structuur van dit leer kan vuil, vet en vocht sneller in het leer trekken. Let op, dit kan ook gebeuren bij het verkeerd gebruiken van onderhoudsmiddelen! Een goede bescherming van dit leer is erg belangrijk.

Nubuck wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd, waardoor een fluweelachtige uitstraling ontstaat en het zacht aanvoelt. Het uiterlijk komt overeen met suède, maar nubuck is van hogere kwaliteit omdat de huidlaag die gebruikt wordt dikker en steviger is dan suède.

Suède wordt aan de onderkant van het leer opgeruwd. Suède is doorgaans betaalbaarder omdat het vaak gemaakt wordt van de onderliggende lagen van een gesplitste huid, waardoor het dunner en losser is dan nubuck. Het voordeel van suède is de mooie structuur.

Het verschil tussen suède en nubuck kan worden vergeleken met een brood. De glimmende korst kan worden vergeleken met de bovenste huidlaag. Deze laag wordt gebruikt voor nubuck leer. Uit de dikkere huidlaag eronder kunnen veel meer plakken worden gehaald, dat is suède. Omdat er uit een huid maar een lap nubuck gehaald kan worden en meerdere lappen suède is nubuck kostbaarder dan suède.

Geschuurd leer kan worden onderhouden met een water en vuil afstotende spray. Door deze spray 3 tot 4 keer per jaar op de tas te spuiten zal er een beschermlaagje ontstaan. Hierdoor zal water en vuil niet snel in de tas trekken waardoor vlekken kunnen ontstaan.

De Burkely collecties die onder geschuurd leer vallen zijn: BURKELY Braid Britt, BURKELY Festival Bags.

BURKELY Braid Britt

BURKELY Braid Britt

BURKELY Festival Bags

BURKELY Festival Bags

Glad Leer

Deze leersoort is, net als waxleer, in een verfvat geweest waardoor natuurlijke kleurschakeringen zichtbaar zijn. Het verschil is dat glad leer vaak een glanzende finish laag heeft. Glad leer is een ontzettend duurzaam product. De verzorging van glad leer kan met een kleurloze leer crème. Hierna de tas altijd weer even inspuiten met een beschermend water en vuil afstotende spray.

Controleren of de tas van glad leer gemaakt is? Wanneer er een krasje wordt gemaakt met de nagel en deze is na een tijdje nog minimaal zichtbaar kan ervan uit worden gegaan dat het glad leer is. Ook is het leer egaal van kleur en voelt het glad aan.

De Burkely collecties die onder glad leer vallen zijn: BURKELY Just Jackie.

BURKELY Just Jackie

BURKELY Just Jackie

Hunter Leer

Split Hunter leer is enigszins opgeruwd tijdens het productieproces en heeft een stoere uitstraling, de Burkely collectie die onder hunter leer valt is: BURKELY Vintage.

BURKELY Vintage

BURKELY Vintage

De prachtige BURKELY Vintage collectie uit de BURKELY Fundamentals serie is gemaakt van Hunter leer. Hunter leer kan worden onderhouden met een vuil- en waterafstotende spray, door deze spray 3 tot 4 keer per jaar op de tas te spuiten zal er een beschermlaagje ontstaan. Hierdoor zal water en vuil niet snel in de tas trekken waardoor vlekken niet zo makkelijk kunnen ontstaan.

Soft Hunter Leer

Dit leersoort is rundsleer maar heeft een meer schaduw effecten. Omdat er meerdere kleurtonen in een tas voorkomen krijgt de tas een ‘used look’. Op dit leersoort komen kleuren goed tot zijn recht en is deze soort ook goed te combineren met prints.

Het leer heeft een intensief onderhoud nodig, aangezien dit leersoort mooier wordt naarmate het gebruikt wordt. Elke tas wordt uniek omdat de lichte schakeringen zich bij gebruik gaan aanpassen aan het leer.

De Burkely collecties die onder soft hunter leer vallen zijn: BURKELY About Ally, BURKELY Croco Chloe, BURKELY Hunt Hailey, BURKELY Flow Fem.

BURKELY About Ally

BURKELY AboutAlly

De BURKELY About Ally tassen en accessoires zijn gemaakt van Soft Hunter leer, in het leer is een 3D alligator print gedrukt, hierdoor ontstaan speelse maar stijlvolle kleurnuances. Wij adviseren jouw About Ally tas iedere 3 maanden opnieuw in te spuiten met een vuil- en waterafstotende spray (carbon wax-spray).

BURKELY Croco Chloe

BURKELY Croco Chloe

BURKELY Hunt Hailey

BURKELY Hunt Hailey

BURKELY Flow Fem

BURKELY Flow Fem

Wax Leer

Dit leersoort heeft een open nerf waardoor verschillende kleurschakeringen erg duidelijk worden. Hierdoor heeft het een mooie natuurlijke en soms wat robuustere uitstraling. Door dagelijks gebruik zal het leer zich aanpassen aan lichte schakeringen in het leer. Op deze manier wordt elke tas uniek!

Het leer heeft door deze manier van inverven geen beschermlaag, waardoor een goede verzorging extra belangrijk is. Krasjes en droge vlekken zijn goed weg te werken met kleurloze vet gevoede crèmes. Hoe minder onderhoud aan de tas, hoe meer het natuurlijke en stoere effect ontstaat.

De Burkely collecties die onder wax leer vallen zijn: BURKELY Antique Avery, BURKELY Desert Daisy, BURKELY Lois Lane.

BURKELY Antique Avery

BURKELY Antique Avery

De BURKELY Antique Avery tassen en accessoires zijn gemaakt van Antique Vintage leer. Dit is een zeer luxe volnerf pull up leersoort met een robuuste uitstraling, naarmate de tas gebruikt wordt zal het leer alleen maar mooier worden en meer karakter krijgen. Antique Avery tassen krijgen door het pull up effect prachtige kleurschakeringen wat de natuurlijke uitstraling van dit leer versterkt. Wij adviseren jouw Antique Avery tas uit de BURKELY Fundamentals serie iedere 3 maanden opnieuw in te spuiten met een vuil- en waterafstotende spray (carbon wax-spray).

BURKELY Desert Daisy

BURKELY Desert Daisy

BURKELY Lois Lane

BURKELY Lois Lane