Plevier tassen onderhouden

Glad Leer

Deze leersoort is, net als waxleer, in een verfvat geweest waardoor natuurlijke kleurschakeringen zichtbaar zijn. Het verschil is dat glad leer vaak een glanzende finish laag heeft. Glad leer is een ontzettend duurzaam product. 

De verzorging van glad leer kan met een kleurloze leer crème. Hierna de tas altijd weer even inspuiten met een beschermend water en vuil afstotende spray. 

Controleren of de tas van glad leer gemaakt is? Wanneer er een krasje wordt gemaakt met de nagel en deze is na een tijdje nog minimaal zichtbaar kan ervan uit worden gegaan dat het glad leer is. Ook is het leer egaal van kleur en voelt het glad aan.

De Plevier collecties die onder glad leer vallen zijn dus: Plevier Navigator, Plevier Pure, Plevier Urban.

Plevier Navigator

Plevier Navigator

Plevier Pure

Plevier Pure

Plevier Urban

Plevier Urban

Gevet Leer

Producten gemaakt van gevet leer worden aan de nerfzijde (opperhuid) voorzien van een wax/olielaag nadat ze geschuurd zijn. Om de levensduur van deze leersoort te verlengen is het belangrijk deze af en toe te verzorgen. Voor gebruik is het altijd goed het leer in te sprayen met een kleurloze water en vuil afstotende spray. Let er hierbij op dat er op een minimale afstand van 30 cm wordt gesprayd.

Ook is het verstandig de tas af en toe te behandelen met ledervet. Dit om kreuken en scheurtjes te voorkomen, hierdoor zal het leer op den duur ook minder onderhoud vereisen. Zorg ervoor dat nadat de tas is ingevet deze wordt uitgepoetst met een uitpoetsborstel. Om het leer soepel te houden maar ook vuil- en waterafstotend kan er nog een waxlaagje wordt aangebracht door middel van een olie protector. Is het leer nog soepel genoeg? Dan is een kleurloze vuil- en waterafstotende spray voldoende.

De collecties die onder deze gevette leersoort vallen zijn de Plevier Retro en Plevier Vintage collectie.

Plevier Retro

Plevier Retro

Plevier Vintage

Plevier Vintage